U našem gradu počinje Festival rukometa, jedinstvena priredba hrvatskog sporta koja će okupiti oko 2000 sudionika. Cijelu manifestaciju brojnim medijima jutros su predstavili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, Voditelj ureda za odnose s javnošću HRS-a Drago Ćosić, predsjednik Sportske zajednice Poreča Aleksandar Beaković, dopredsjednik RK Poreča Eduard Džoni te trener u školi rukometa Vedran Mataija.

Rukometni klub Poreč dio je završnice Kupa Hrvatske prvi put nakon 2013. te s ponosom možemo reći da smo jedini klub koji ima svoje predstavnike u svim završnicama mladih rukometaša.

Festival rukometa počinje u srijedu završnicom kadetskog natjecanja, a igrat će se u dvije dvorane, Veli Jože i Finida. Borbe za medalju te završnice održati će se u Žatiki kao predigra muškom finalu Kupa.

Citiramo Hrvatski rukometni savez. ”Posebnu draž ovogodišnjem Festivalu rukometa daje činjenica da se RK Poreč našao među polufinalistima. A to je prvi put od 2013. godine. Izuzetno zadovoljstvo tom činjenicom istaknuli su i gradonačelnik Poreča, ali i predsjednik Sportske zajednice te dopredsjednik kluba. Trener u Školi rukometa Vedran Mataija naglasio je da su neizmjerno sretni što se u svim kategorijama završnica koje se organiziraju sljedeća tri tjedna u Poreču nalaze i rukometaši toga kluba što je samo potvrda dobroga rada, ali i osigurane budućnosti Poreča. Seniorska momčad je inače ove sezone uz brojene promjene i ozljede osvojila 6. mjesto u Paket24Premijer ligi te osigurala polufinale hrvatskog rukometnog Kupa.”

Bolje pozivnice u Žatiku od ovoga nema. Posbeno, u petak, 13. svibnja, u 19 sati kada ćemo se u polufinalu Kupa Hrvatske susresti s PPD Zagrebom. 

Hrvatski rukometni savez odlučio je otvoriti vrata Žatike svima koji žele vidjeti bilo koju od tih manifestacija.

Parovi polufinala Kupa Hrvatske:
17:00h: POBJEDNIK NEXE /RK BJELOVAR – MRK  SESVETE
19:00h: RK POREČ –  RK PPD ZAGREB

Raspored U17 momčadi na završnici Prvenstva Hrvatske:
Skupina C:
Valpovka
Split
Rudar
Poreč

11.05.
16:00 h, Veli Jože: Valpovka – Poreč
12.05.
09:00 h, Finida: Poreč – Rudar
15:00, Veli Jože: Split – Poreč

Podijeli