Uoči stanke zbog reprezentativnog tjedna rukometaši Poreča imaju još jednu utakmicu za odraditi. Pred njima je gostovanje kod Bjelin Spačve iz Vinkovaca, a susret je na rasporedu u petak, 26. listopada s početkom u 20:15 sati i prijenos na MAXSportu.

Bjelin Spačva iza sebe ima uspješnu sezonu i upisana tek dva poraza – u prvom kolu u gostima kod Poreča te u posljednjem kolu kod kuće od Nexea. Upravo poraz od našičke momčadi im je i prvi na domaćem terenu, dok ukupno imaju jednu utakmicu manje nakon što je susret protiv Metkovića bio odgođen.

Jednaki uspjeh ima i jedini istarski premijerligaš. Poreč je upisao tek poraz od Nexea kod kuće te od Metkovića u gostima, dok su rukometaši Ilije Lovrinovića slavili nad Spačvom, Rudarom, Dubravom i KTC-om.

U prvom susretu sezone Poreč je minimalno slavio nad Spačvom (24:23) uz četiri pogotka Armana Ikanovića i Luciana Krajcara, no ovog puta u sastavu neće biti Brune Ćopića koji je prvi put upisao deset obrana. Ćopić je zbog ozljede ruke propustio i susret u Kaštelama te unatoč svim pokušajima neće moći stati na gol u Vinkovcima.

“Čeka nas možda i najveći ispit do sada. Čeka nas Spačva koja se u ovom dijelu prvenstva pokazala jako dobrom. Igrali smo s njima na početku sezone i znamo što možemo očekivati. Mislim da nas čeka neizvjesna utakmica. Moramo pokazati naše najbolje izdanje ako se želimo vratiti u Poreč s pobjedom”, bile su riječi trenera Ilije Lovrinovića pred uzvratni susret protiv Bjelin Spačve Vinkovci.

Spačva je vratila svoj premijerligaški status nakon godine u 1. HRL Sjever i nije doživjela brojne promjene kroz ljeto. Trener Josip Mečić uspio je na okupu ostaviti većinu igrača. Otišli su tek Nikola Ćirović i Frane Blašković, a u klub su stigli Sandro Kolar i Marin Greganić, koji je ujedno i najbolji strijelac kluba s 32 gola.

“Pred nama je važna utakmica, teško gostovanje u Vinkovcima. Znamo da nas čeka zahtjevna utakmica u oba smjera. Od samog početka moramo dati sve od sebe kako bi postigli naš cilj, a to su dva boda. Nadamo se dobroj utakmici i povratku kući s ‘punim plijenom’”, nadodao je uoči susreta Nikola Ivanković.

Osim susreta na početku sezone, Poreč i Spačva susreli su se još 27 puta u Paket24 Premijer ligi. Porečani su do sada upisali 20 pobjeda, tek šest poraza, dok je jedan susret završio bez pobjednika. Od tih 20 slavlja, devet ih je upisano baš u Vinkovcima. Nadamo se da će Porečani u petak proslaviti i okruglu, desetu.

Podijeli