Unatoč svim naporima rukometnog kluba Poreč da se u subotu na tribine napokon vrate gledatelji, nažalost i dalje ćemo gledati prazne tribine. Nakon negativnog odgovora Stožera civilne zaštite Istarske županije koji je odbio odobriti odigravanje utakmice uz prisustvo gledatelja zbog ”…preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje utakmica u zatvorenim prostorima bez gledatelja”, telefonski je kontaktiran za odobrenje i Stožer civilne zaštite Poreča, koji nas je također odbio. Telefonski je ponovno upitan i županijski stožer uz novu odbijenicu, pa smo službenim putem zatražili obrazloženje odbijanja.

RK Poreč zatražio je odobrenje utakmice s gledateljima uz smanjen kapacitet dvorane, evidentiranje svih gledatelja i poštivanje svih epidemioloških mjera koja se jednako tako provode i u drugim županijama na utakmicama, ali i u nekim nam susjednim gradovima u županiji. Velika je želja bila da nakon šest mjeseci bez utakmica i Vi ljubitelji rukometa pomognete klubu u borbi za nove bodove u rukometnoj Paket24 Premijer ligi.

Vidimo se nekom drugom prilikom na tribinama, a do tada utakmice ćete moći pratiti putem live streama koji ćemo objaviti na dan utakmice.

Hvala na razumijevanju i potpori.

Podijeli