Prvi dan Memorijalnog turnira Darko Pupovac je iza nas zajedno s prve dvije utakmice. Turnir su otvorili viceprvaci Hrvatske, Nexe, koji su uvjerljivo svladali mađarsku NEKA-u. U drugom susretu dana mađarski prvak Telekom Veszprem slavio je nad slovenskom Dobovom koja se dobro držala protiv mnogo jačeg protivnika. Drugi dan igraju NEKA i austrijski Fivers te Poreč i Veszprem. Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Grupa A: Nexe – NEKA 43:36 (21:15)

Našičani su od samog starta krenuli s udarnim snagama te se već u šest minuta igre odvojili na 8:2, a seriju je zaključio Fahrudin Melić s dva uzastopna gola. NEKA-i je trebalo devet minuta da postigne treći gol na susretu preko Bencea Krakovszkog, no što god je mađarski sastav pokušao, Nexe nije dopuštao da se dodatno približe. Tako se i na odmor otišlo s +6 za Našice. Nastavak nije donio mnogo velikih promjena, osim što su oba trenera mogli dobro rotirati igrače , a najbliže što je NEKA stigla bilo je u 42. minuti kada su smanjili na minus pet (22:27). Na kraju, Nexe prelazi brojku 40., a posljednji, 43. gol na utakmici postiže Karlo Jurić, donedavni član Dubrave.

Najefikasniji kod Nexea bio je Fran Mileta s pet golova, dok je NEKA-u predvodio Benjamin Szilagyi s devet zgoditaka.

Photo: Tea Štokovac

Grupa B: Telekom Veszprem – Dobova 38:34 (18:16).

Mađarski prvak već je od prve minute na teren poslao imena poput Andreasa Nilssona, Manuela Štrleka i Gašpera Marguča, no unatoč sjajnim protivnicima Dobova nije posustajala. Kroz cijelo prvo poluvrijeme najveća prednost Veszprema bila je pet pogodaka (15:10), no slovenski klub je dobro parirao te s dvama serijama od po 2-0 smanjio zaostatak prije odlaska na odmor. U nastavku vidjeli smo i izjednačenje (21:21), kako su priliku dobili i mlađi predstavnici Veszprema, a do odvajanja koje je bilo ključno i za rezultat na kraju bio je odgovoran Marguč koji je svoja dva postignuta gola povezao na gol Mikite Vailupaua te postavlja 27:23 u 43. minuti susreta. Na kraju, očekivano slavlje Mađara koji su u posljednju minutu ušli s +6 da bi Ignjat Nešić i Jernej Mlakar smanjili za konačnih 34:38.

Gašper Marguč predvodio je Veszprem sa sedam golova, Blaž Pintar upisao se sedam puta u listu strijelaca.

Photo: Tea Štokovac
Podijeli