Festival rukometa i boravak više od 2000 onih koji žive i rade u rukometu, od igračica, igrača, trenera, rukometnih djelatnika, do novinara, Hrvatski rukometni savez iskoristio je za predstavljanje grada Poreča kao jednog od tri hrvatska grada koji će biti domaćini Svjetskog prvenstva 2025. godine, koje naša zemlja organizira zajedno s Danskom i Norveškom.

Na središnjem gradskom trgu, uz gradonačelnika Lorisa Peršurića, bili su glavni tajnik HRS-a Damir Poljak, dopredsjednik HRS-a Boris Mesarić, direktor Svjetskog prvenstva Silvijo Njirić, direktor nacionalnih selekcija Ivica Udovičić, desetak članova Upravnog odbora HRS-a, ali i oni najmlađi iz Rukometnog kluba Poreč te brojni gosti grada koji su dobili lijepu priliku da se okušaju u pucanju na rukometna vrata.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu na ukazanom povjerenju i prilici da ovaj turistički biser bude dio tog velikog događaja.

Od 2009. godine i Svjetskog prvenstva koje je organizirala Hrvatska, Poreč je praktički postao grad rukometa. Po tome, ali i sjajnim uvjetima koje nudimo, od objekata, do smještaja i gostoljubivosti, prepoznali su nas mnogi i mi svake godine imamo nekoliko svjetskih i europskih prvenstava. Mi s ponosom kažemo da smo grad sporta, jer u odnosu na broj stanovnika, imamo najviše sportskih objekata u cijeloj zemlji. Veselimo se ovom svjetskom prvenstvu, jer nakon svakog takvog natjecanja poraste broj djece koja se žele baviti rukometom i s veseljem dolaze u dvoranu. Ne sumnjam da će Poreč biti sjajan domaćin  Svjetskog prvenstva do kojega je ostao još samo 241 dan. S nestrpljenjem čekamo skorašnji ždrijeb SP-a da vidimo tko će biti naši gosti. Potrudit ćemo se da iz Poreča svi odu sretni i zadovoljni.“

Zahvaljujući gospodinu Gradonačelniku na svemu što je učinio za hrvatski rukomet i dobrodošlici, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Boris Mesarić je rekao:

„Hrvatski rukometni savez ima golemo iskustvo u organizaciji velikih natjecanja. Petnaest godina je prošlo od Svjetskog prvenstva kojeg smo organizirali 2009. godine. Čini nam se kao da je bilo jučer. Za to natjecanje dobili smo samo riječi hvale. Neki su rekli da je to bilo najbolje organizirano natjecanje u povijesti. I siguran sam da ćemo s ovim koje dolazi u siječnju 2025. godine, sve to nadmašiti. Pripreme su već odavno počele. Ždrijeb skupina je 29. svibnja u 19.30 sati i tada ćemo znati tko će sve igrati u Poreču, Varaždinu i Zagrebu. Siguran sam da će se svaki od tih gradova domaćina iskazati na svoj poseban način i da ćemo, nadajmo se, uz sportski uspjeh naše reprezentacije svi zajedno uživati u tom velikom natjecanju.“    

Uz zajedničku fotografiju Gradonačelnik i Dopredsjednik simbolično su otvorili natjecanje za publiku pucanjem na rukometna vrata. Oni najmlađi koji su bili najuspješniji dobili su lijepe nagrade Hrvatskog rukometnog saveza.

IHF World Championship 2025 – Promotion event, Poreč, Hrvatska, Croatia, 18.05.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Izvor: hrs.hr

Podijeli