Rukometaši Poreča nisu uspjeli parirati Sesvetama te rukometnu sezonu 2022./23. zaključuju na četvrtom mjestu.

Izuzetno raspoloženi Sesvećani od prve minute su pokazali svoju jačinu i nisu dopuštali Porečanima da se približe. Trener Ilija Lovrinović u Sesvetama nije mogao računati na vratara Brunu Ćopića i na obrambenog Mirka Petrova.

Poreč se u igri držao tek prvih deset minuta, a brojne greške, manjak koncentracije i energije rezultirale su brzim pogodcima protivnika koji je u 14 minuti pobjegao na +4 (9:5). Uz sve napore, Poreč to nije uspio nadoknaditi, a Sesvete su uz obrane Filipa Perića dodatno do odmora pobjegle na 18:10.

U drugom dijelu nije došlo do velikih promjena u igri. Naime, Poreč je u 15 minuta drugog dijela uspio postići tek jedan jedini pogodak, dok su domaći igrači sa svih strana zabijali i postavili 26:11. Samim time trener Lovrinović dao je priliku i mladima u sastavu koji do sada nisu imali veliku minutažu pa je tako sredinom drugog dijela na gol stao Ves Aleksić te na svoju poziciju Rejan Sulejmani. Na kraju Sesvete su zasluženo slavile treće mjesto u Hrvatskoj rezultatom 33:18.

Kod Poreča najefikasniji bili su Alan Muranović, Petar Krupić i Matija Rađaković svaki s po tri pogotka. Na vratima je David Vladić zaustavio sedam lopti, a jednu obranu upisao je i Ves Aleksić-

“Nemam što puno reći o utakmici. Očito je da se nismo oporavili od utakmice protiv Gorice. Kada smo vidjeli da utakmica ide u krivom smjeru, odlučio sam dati priliku mladim igračima. Čestitam Sesvetama na pobjedi i danas su pokazali da su zasluženo treća momčad Hrvatske”, bio je kratak i jasan teren Ilija Lovrinović poslije završetka posljednje utakmice u sezoni.

“Danas smo odigrali tešku utakmicu u Sesvetama. Smatram da smo odradili solidnih 15 minuta, ali nakon toga je uslijedio pad koncentracije, a zatim i energije te na kraju i težak poraz. Naravno ovo nije realan rezultat unatoč našoj kvaliteti te smatram da nas je utakmica protiv Gorice ispraznila te zbog toga nismo bili danas na nivou na kojem znamo biti. Čestitke Sesvetama na osvojenom trećem mjestu i mojim dečkima na uspješno odrađenoj sezoni”, rekao je nakon susreta Alan Muranović.

Paket24 Premijer liga, doigravanje za Europu:
MRK Sesvete – RK Poreč 33:18 (18:10)

Sesvete: Perić 7 obrana (7+0), Purić 3 obrane (3+0); Čaprić 4, Krndelj, Topić 3, Raužan, Pehar 1, Dumenčić 4, Tomić 2, Turčić 1, Hršak 4, Šuker 3, Gavrić 4, Štrković 3, Finek 1, Lukačec 3
Isključenja: 6 minuta
Sedmerci: 4/4

Poreč: Vladić 7 obrana (7+0), Aleksić 1 obrana (1+0); Muranović 3, Mataija, Popović, Krajcar 2, Car 2, Boka, Krupić 3, Malinarich 2, Rađaković 3, Ikanović, Sulejmani 1, Bajan 1, Bošnjak 1, Ljubić
Isključenja: 6 minuta Sedmerci: 3/3

Podijeli