U15 momčad zauzela je 7. mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske.

Mladi rukometaši Poreča svoj put na završnici Prvenstva Hrvatske započeli su u skupini D s Maksimir Pastelom, Zadrom 2013, Čakovcem i Osijekom.

Na samom otvaranju u vrlo zanimljivoj utakmici nažalost poraženi su od Maksimir Pastele 19:22 nakon velike borbe. Uslijedila je potom pobjeda nad Zadrom 2013 rezultatom 21:17, a za igrača utakmice proglašen je naš vratar Matteo Matošević.

Drugi dan završnice otvorili smo slavljem nad Čakovcem 26:20, a ovog puta igrač utakmice bio je Lucas Labinac. Skupini su dečki zaključili sigurnom pobjedom nad Osijekom 24:16 kojom je osigurano drugo mjesto u skupini i mjesto u osmini finala.

U osmini finala snage su odmjerili s Metković-Mehanikom nad kojom su slavili nakon odličnog izdanja pred kraj prvog i počekom drugog poluvremena. Iako su se protivnici umalo vratili u igru, naši dečki pobrinuli su se da to bude samo na kratko. Slavlje 24:16 donijelo je četvrtfinalni osvrt protiv Sesveta.

Protiv Sesveta nedostajalo je snage, a vidno odmornije Sesvete, s tek prvom utakmicom u danu sredinom drugog dijela pojačale su tempo i odvojile se. Na kraju 40 minuta, poraženi smo 18:24.

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta prvi protivnik bili su Ivan-Mikanovci. Treća utakmica u danu ostavila je trag na našom momčadi, a unatoč dobro izdanju nisu mogli do kraja pratiti ritam. Slavonci su slavili 26:19.

Za kraj završnice, snage smo odmjerili s Koprivnicom koja je slavila 24:19.

Čestitke našim dečkima i treneru Vedranu Mataiji na odličnom rezultatu!


FOTOGALERIJA

Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff
Podijeli