Aleksandar Beaković, aktualni sportski direktor Rukometnog kluba Poreč, kao jedini kandidat, izabran je za novog predsjednika Sportske zajednice Grada Poreča na dopisnoj redovnoj izbornoj sjednici Skupštine održanoj u utorak, 16. veljače 2021. godine.

Beaković je na čelu porečke sportske zajednice naslijedio Alfreda Mendikovića, predstavnika Jedriličarskog kluba Horizont Poreč, koji je dužnost predsjednika obnašao u proteklom četverogodišnjem mandatu.

Novi predsjednik SZGP bivši je rukometaš riječkog Zameta, Rovinja, Buzeta, Novigrada, Umaga i Poreča, nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac Hrvatske, te dugogodišnji dužnosnik porečkog rukometnog kluba, jedan od najzaslužnijih osoba što je RK Poreč u proteklih 15-ak godina od trećeligaša izrastao u jednog u najuglednijih hrvatskih premijerligaša.

Na istoj sjednici Skupštine SZGP za novi četverogodišnji mandat na dužnost dopredsjednika ponovno je izabran Dalibor Jakovčić (body building), dok su uz Beakovića i Jakovčića koji su njegovi članovi bili i u prošlom mandatu, od dosadašnjih članova u Izvršni odbor ponovno izabrani Sebastian Palma (atletika), Robert Momić (odbojka) i Mirko Banović (karate).

Umjesto dosadašnjeg predsjednika Mendikovića i Vladimira Levaka (nogomet) koji su se zbog ostalih obveza odlučili povući iz aktivnosti SZGP za nove članove IO-a su izabrani Zoran Jendrašić (kineziolozi) i Aleksandar Nerlović (nogomet).

”Zahvaljujem se svim članovima Sportske zajednice Grada Poreča na ukazanom povjerenju. U naredne četiri godine trudit ću se svojim aktivnostima opravdati povjerenje i zajedno sa svim članovima Izvršnog odbora, stručnim službama i klubovima naše zajednice, u prisnoj suradnji s Gradom Porečom, doprinijeti prosperitetu sporta u našem gradu koji s pravom nisi i jedan od epiteta – grad sporta. Zahvaljujem se i svim dosadašnjim članovima Izvršnog odbora na suradnji, posebice mom prethodniku na čelnom mjestu zajednice Alfredu Mendikoviću koji nam je svojom aktivnošću u protekle četiri godine ostavio dobre temelje za napredak”, rekao je nakon izbora novi predsjednik Aleksandar Beaković.

Izvor: SGZP


Čestitamo našem direktoru na izboru za predsjednika SZGP-a!
Podijeli