U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održan je ždrijeb četvrtfinala Kupa Hrvatske, a isti je spojio Poreč i Bjelovar.

Ždrijebom su rukovodili Ante Ančić, povjerenik za natjecanje Hrvatskog rukometnog saveza i Bojan Filipović, voditelj natjecanja HRS-a, dok su im pomogli i predstavnici dva hrvatska kluba, Damir Bičanić (PPD Zagreb) i Vedran Zrnić (Nexe).

Ždrijeb je rukometaše Poreča spojio s klubom iz Bjelovara koji će ujedno biti i domaćin susreta s obzirom na to da je bio prvo izvučeni klub. Susret je na rasporedu u srijedu, 5. travnja, a točan termin bi se tek treba odrediti.

Bjelovarčani trenutno igraju Ligu za ostanak u kojoj se nalaze na predzadnjem mjestu s osam bodova, dok su u prvom dijelu sezone u Paket24 Premijer ligi – Ligi B završili na sedmom mjestu. Upravo tada smo se i mi susreli s njima, a u oba susreta Poreč je slavio. Prva utakmica završila je 28:25 u korist Poreča, dok su u uzvratu naši momci bili još uvjerljiviji s 32:24.

Pobjednik ovog susreta izborit će plasman na završnicu Kupa Hrvatske koji će se već tradicionalno održati u Poreču u sklopu Festivala rukometa. Ovogodišnji praznik rukometa na rasporedu je od 25. do 28. svibnja u Žatici.

Parovi četvrtfinala Kupa Hrvatske:
MRK Trogir – HRK Gorica
RK Nexe – MRK Sesvete
RK Bjelovar – RK Poreč
RK Bjelin Spačva Vinkovci – RK PPD Zagreb

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli RK Poreč (@rkporec)

Podijeli