Nakon što su obje reprezentacije slavile nad Crnom Gorom, Hrvatska i Slovenija zatvaraju Croatia Cup 2024. međusobnim okršajem koji će odlučiti pobjednika turnira.

Hrvatska rukometna reprezentacija vrlo je rado viđen gost u našem Poreču. Već dugi niz godina, najbolji rukometaši i rukometašice bruse formu pred velika prvenstva upravo kod nas i u našoj dvorani Žatika, a ništa drugačije nije niti ovoga puta. Izbornik Goran Perkovac i njegovi igrači pripremaju se za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj i u Poreču će boraviti sve do 10. siječnja 2024.

U danima koji prethode putu na europsku smotru, hrvatska reprezentacija stavit će na test sve što je uvježbavala kroz tri faze priprema u dvije prijateljske utakmice u sklopu Croatia Cupa. Od 4. do 6. siječnja 2024. svi navijači mogu doći podržati Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru i uz glasno navijanje otpratiti rukometaše u lovu na nove medalje.

Hrvatska turnir u Poreču zatvara protiv Slovenije. Dobro poznati protivnik kojeg vodi četverostruki osvajač Lige prvaka i srebrni s Europskog prvenstva 2004, izbornik Uroš Zorman. Slavni srednji vanjski Slovenije reprezentaciju je preuzeo 2022. od Ljubomira Vranješa nakon neslavnog rezultata na Europskom prvenstvu u Mađarskoj, a nakon osvojenog desetog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, Slovenija na Croatia Cup dolazi s velikim ambicijama pred svoje 14. Europsko prvenstvo.

Za Sloveniju nastupaju, među ostalima, srednji vanjski Pick Szegeda Dean Bombač, već legendarno krilo Telekom Veszprema Gašper Marguč, kružni napadač Blaž Blagotinšek, desni vanjski i osvajač Lige prvaka Jure Dolenec, sjajan Aleks Vlah iz Aalborga i mnogi drugi.

Hrvatska i Slovenija imaju bogatu povijest međusobnih susreta, njih preko 20, što prijateljskih, što onih na službenim natjecanjima. Svaka je bila zanimljiva, sa sjajnim golovima, čvrstim obranama i sjajnim izdanjima vratara. Stoga nemojte propustiti doći u dvoranu Žatika u subotu, 6. siječnja s početkom u 17 sati.

Ulaznice za Croatia Cup su u prodaji na ulaznice.hr/r/CroatiaCup2024, dok će blagajna u dvorani Žatika biti otvorena na dan utakmice radit će od 13 sati, no ulaznice su gotovo rasprodane.

 

Podijeli