Na konferenciji za novinare održanoj danas u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo predstavljeno je novo pojačanje hrvatskog prvoligaša – Rukometnog kluba Poreč. Desno krilo Buzeta Leon Rušnjak pridružit će se, uz Nikolu Ivankovića, svojim suigračima iz reprezentacije Petru Krupiću, Marku Bajanu, Martinu Sebastianu Boki i Luki Malinarichu. Uz Matiju Cara, Poreč sada broji sedam kadetskih i juniorskih reprezentativaca.

“Šest uzastopnih godina igramo Ligu za prvaka, borimo se za nastupe u Europi. Rezultati koje Poreč ostvaruje proteklih godina dovoljno govore o ozbiljnosti i radu kluba, ali također i planiramo svoju budućnost, te uz ova pojačanja, aktivno radimo na ekipiranju liječničkog tima predvođenim našim Porečanom dr. Ivanom Jovanovićem iz KBC Rebro iz Zagreba, te škole rukometa s 200 polaznika koju želimo dodatno ojačati.

Radimo na tome da u Poreču imamo 45 dana rukometa tijekom prosinca i siječnja, uz božićne turnire, pripreme reprezentacije sa Croatia Cup-om, kao i Memorijalnim turnirom Darko Pupovac. Zahvaljujemo se i svim klupskim sponzorima, članovima kluba i volonterima na uloženom trudu i vremenu bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće”, rekao je potpredsjednik kluba Eduard Džoni.

Mladi kadetski reprezentativac Leon Rušnjak, koji nam se pridružuje iz Buzeta, nije krio zadovoljstvo.

“Zahvaljujem klubu i upravi na prilici. Mislim da je ovo najbolji klub za razvijanje mladih igrača i ostvarivanje svojih ambicija te vjerujem da ćemo svoje ciljeve postići u razdoblju pred nama”, rekao je Rušnjak.


Podijeli