Rukometni klub Poreč nakon završetka još jedne uspješne sezone polagano je počeo slagati planove za sljedeću sezone. Nakon najave odlazaka vratara Erika Krbavčića te krilnih pozicija Luke Vučića i Sandija Đukanovića, stigao je red na predstavljanje prvog pojačanja.

Na poziciju desnog krila iz Mornar-Dramalj Crikvenice stiže Matija Car.

Car stiže iz svog matičnog kluba u kojem je u protekloj sezoni u 15 utakmica postigao 94 pogotka, a igrao je i u Zametu. Novo desno krilo Poreča također je dio mlade ’02 reprezentacije koja je na EYOF-u uzela zlato, na kadetskom Europskom prvenstvu srebro te je zajedno sa suigračima dva puta primio državnu Nagradu “Dražen Petrović“ za najbolju mušku ekipu mlađih dobnih uzrasta. Trenutno se nalazi na pričuvnom popisu prvog dijela priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se u srpnju održati u Portugalu.

Matija, dobro nam došao!

‘’Radujem se dolasku u Poreč. S više strana sam čuo samo pozitivne stvari što se tiče atmosfere i rada u klubu te mogućnosti moga napretka. Upravo to je je najviše i utjecalo na moj odabir Poreča kao mjesta gdje želim biti od sljedeće sezone. Povratak u Premijer ligu čini mi se kao logičnim nastavkom mojeg rukometnog puta. Iza sebe već imam jednu sezonu u Premijer ligi te sam željan i veselim se ponovnom igranju na najvišem rangu u Hrvatskoj’’, rekao je Matija Car nakon potpisivanja ugovora.

Podijeli