U rukometnom klubu Poreč nema odmora. Nakon važnog slavlja prve ekipe nad Bjelovarom 32:23 (16:11) u sklopu četvrtog kola Paket24 Premijer lige, na rukometne terene istrčala su i druga dva uzrasta.

Sezonu 2020/2021 otvorila je druga momčad Poreča koja je započela svoj put u 3. HRL Zapad pod vodstvom trenera Matije Rađakovića, koji nije imao puno odmora nakon svoje utakmice dan ranije. Poreč 2 snage je odmjerio sa susjedima, Buzetom 2, i uvjerljivo slavio na startu sezone rezultatom 32:14 (16:7). Mlade nade Porečkog kluba, od kojih neki priliku dobivaju i u premijerligaškom sastavu, sjajno su otvorile utakmicu i do samog kraja nisu popuštali. Od 2:0 vodstva na samom startu pa sve do velikih +7 u 20 minuti. Buzet je sve teže postizao golove kako je vrijeme odmicalo. Dokazuje i to da je u 45. minuti domaća ekipa postigla tek devet zgoditaka, dok su Porečani već bili na 27. Sve to je bilo dovoljno za velika dva boda.Najefikasniji bio je Luka Malinarich sa šest pogodaka, pet je upisao Lean Plovanić, a po njih četiri dodali su Alan Muranović Luka Radunović.

Poreč 2: Tomašević 2, Popović 2, A. Muranović 4, Stjepić, Nikić 2, Vinković 3, L. Muranović, Brkić 1, Malinarich 6, Boka 2, Radojković, Kolar, Radunović 4, Plovanić 5, K. Moslavac 1, Pratljačić.

 


Treći turnir Prve Erste Lige u mini rukometu odigrali su mali rukometaši koje vodi trener Tilen Tomšić. Veli Jože ugostio je rukometaše i rukometašice iz Kaštelira, Labina, Umaga, Rovinja, Novigrada i Poreča. U danu prepunom veselja među djecom jer su imali prilike zaigrati utakmice nakon dugo vremena, Porečki rukometaši zauzeli su sjajno drugo mjesto.

 


 

Za vikend se nastavlja rukometna priča Poreča. Seniore čeka Istarski derbi kada im u subotu u dvoranu ‘Veli Jože’ u sklopu petog kola Paket24 Premijer lige stiže Umag.

Druga ekipa doma u nedjelju dočekuje Selce.

Teren će im zagrijati U15 momčad koja će snage odmjeriti s Crikvenicom i Gospićem čime započinje i Državna liga za mlađe uzraste.

 

Podijeli