Uprava rukometnog kluba Poreč uvijek prati mlade talente i razmišlja za budućnost. Iako je sezona 2022./23. tek u svojim počecima, već se razmišlja i o momčadi za sljedeću sezonu. Tako je ovih dana pao i prvi dogovor oko novog pojačanja za Poreč, a riječ je o srednjem vanjskom, Nikoli Ivankoviću.

Nikola će se Poreču sljedeće ljeto pridružiti iz Rugvice, a ovaj mladi talentirani rukometaš iza sebe već ima uspjehe. Na prošlogodišnjoj U17 završnici Prvenstva Hrvatske proglašen je za MVP-a, s hrvatskom reprezentacijom zauzeo je 5. mjesto na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori, na Mediteranskom prvenstvu proglašen je za najboljeg srednjeg vanjskog i MVP-a te je bio proglašen i za MVP-a na najjačem turniru za kadete, Francuskom TIBY turniru u 2021.

Ivanković je rukomet počeo trenirati s pet godina uz brata koji je već od prije trenirao rukomet i upravo zbog brata je zavolio ovaj sport. Trenirao je u Sesvetama, a nakon pet godina tamo odlučio je promijeniti sredinu i nastavio igrati u Rugvici. U Rugvici je posljednjih osam godina, a evo što kaže o svom trenutnom klubu: ”Prošlo je već 8 godina od kada sam došao u Rugvicu i svakim danom mi je bilo sve ljepše i ljepše, a za Rugvicu mogu reći sve najbolje jer sam zavolio taj klub kao da sam oduvijek tamo.”

Od sezone 2023./24. Ivanković dolazi u Poreč s kojim će igrati najviši rang natjecanja u Hrvatskoj što je i logičan korak naprijed u karijeri mladog igrača. Pridružit će se tako svojim reprezentativnim suigračima Petru Krupiću, Luki Malinarichu, Marku Bajanu i Martinu Sebastianu Boki.

”Izabrao sam Poreč zato što mislim da je to klub u kojem trenutno mogu najviše napredovati i razvijati se kao igrač. Nadam se da ću ispuniti očekivanja trenera, stručnog stožera i svih ljudi u klubu, te se nadam da će me prihvatiti budući suigrači i svi navijači RK Poreča”, rekao je Nikola nakon potpisivanja ugovora.

Nikola dobro nam došao u Poreč i veselimo se sljedećoj sezoni. Puno sreće u Rugvici i s reprezentacijom u ovoj sezoni.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Podijeli