Treći dan završnice otvoren je jutarnjom utakmicom osmine finala protiv Ribola Kaštela. Mladi rukometaši Poreča nisu uspjeli plasirati se u četvrtfinale nakon poraza 19:23 (8:11) nakon nešto slabijeg ulaza u drugo poluvrijeme. Pred Porečem je sada borba za 9. do 12. mjesto, a prvi protivnik na tom putu je Zamet.

Utakmica osmine finala krenula je u izjednačenom tonu a do prvog odvajanja stiže Ribola Kaštela koja bježi na +2 (7:5). Tu stečenu prednost su održavali i do odlaska na odmor, a prije zvuka sirene zabili za 11:8. Poreč se trudio, pokušavao smanjiti zaostatak, ali loš start drugog poluvremena protivnik je dobro kaznio i serijom 3-0 otišao na +5. Upravo taj zaostatak Poreč je lovio do kraja utakmice, imao priliku smanjiti na tri i možda još sustići, ali nije uspio. Ribola Kaštela je lako pronalazila put do mreže preko naše 5-1 obrane u zadnjim minutama i slavila 23:19. Najbolji kod Poreča bio je Diego Jelić sa sedam pogodaka, a Tilan Štifanić dodao je tri.

Utakmicu za razigravanje od devetog do 12. mjesta naši mladi rukometaši igraju danas u 17 sati, a protivnik je Zamet.

Završnica PH, osmina finala:
Poreč – Ribola Kaštela 19:23 (8:11)
Poreč: Aleksić, Oroz 2, Prgić, Dinić 1, Štifanić 3, Vernik 2, Andrić, Labinac 1, Hasnek, Brkić 2, Košeto, Dadić, Matošević, Žiković 1, Jelić 7, Sulejmani

Podijeli