Rukometaši Poreča odigrali su prvu utakmicu razigravanja od 9. do 16 mjesta, a prvi protivnik bio im je Split koji je u skupini D završio kao treći. Igrači Matije Rađakovića slavili su nad Splitom 24:23 (15:12) te im je sljedeći protivnik u razigravanju od 9. do 12. mjesta momčad Sesveta. Utakmica je na rasporedu u srijedu, 12. svibnja u 10:45 sati.

Porečani su preko Kristijana Popovića rano poveli 3:1. i održavali to stečeno vodstvo sve do desete minute. Tada je Split zaredao pogotke i uspio poravnati na 7:7 .Pet minuta se igralo u izjednačenom tonu sve dok Poreč nije prebacio u višu brzinu i golovima Petra Brkića, Luke Malinaricha i Popovića pobjegao na +3 (12:9), Tu je prednost naša momčad održala sve do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 15:12.

Nastavak je krenu dobro, Poreč je došao i do +4 (19:15) preko Martina Sebastiana Boke, no u posljednjih deset minuta došlo je do pada koncentracije i Split je to osjetio. Prvo su protivnici smanjili na minus jedan (21:20), a potom i preko Marina Durana poravnali na 22:22. Čekala nas je zanimljiva završnica, a u zadnju minutu ušlo se pri 24:23. Imao je Split napad i za izjednačenje, ali je uz dobru obranu isteklo vrijeme.

Kod Poreča najbolji je bio Petar Brkić s osam pogodaka, dok su po četiri upisali Kristijan Popović i Luka Malinarich. Kod Splita najefikasniji bio je Dominik Pisac sa sedam golova.

Završnica PH, razigravanje 9. – 16 mjesto:
Split – Poreč 23:24 (12:15)

RK Poreč: Krivičić, Stjepić, Popović T., Cvek 2, Muranović, Popović K. 4, Malinarich 4, Lugar 3, Bažon, Knapić 1, Brkić 8, Pratljačić, Korpar, Peloža, Boka 2. Toromanović

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli RK Poreč (@rkporec)


Podijeli