Mozaiku Festivala rukometa dodana je još jedna uspješna kockica, a to je EHF-ov i HRS-ov projekt Vrtko.

U sklopu 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića, koji je održan danas u Poreču, prezentiran je i poligon Vrtko. Djeca iz pet vrtića sudjelovala su na sportskim aktivnostima koje čak ni kiša koja je u jednom trenutku počela padati, nije mogla omesti te su oduševljeno nastavili sa svojim aktivnostima.

Masterplan projekt EHF-a i HRS-a, kao što je od ranije poznato, bilježi samo pozitivne podatke i veliku zainteresiranost gradova, klubova i vrtića diljem Lijepe naše.

Grad Poreč konstantno pokazuje da je veliki prijatelj hrvatskog rukometa pa je tako i sada među prvima u Hrvatskoj izrazio želju za suradnjom na projektu Vrtko. Upravo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić otvorio današnji festival dječjih vrtića te pozdravio svu djecu, njihove roditelje i sve okupljene prijatelje sporta. U ime HRS-a događaju su prisustvovali direktor marketinga Silvijo Njirić i voditeljica projekta dr.sc. Lidija Bojić-Ćaćić.

Poligon s djecom koordinirao je Vedran Vrus, mladi i uspješan trener te trener i igrač RK Poreča Vedran Mataija koji sudjeluje na projektu Vrtko. Ujedno je i zadužen za ovaj projekt na području grada Poreča.

Djevojčice i dječaci predskolške dobi uživali su u prvim rukometnim koracima, golovima, obranama i drugim aktivnostima na rukometnom poligonu te se nadamo da će se i u budućnosti nastaviti aktivno baviti sportom.

izvor: hrs.hr

Podijeli