Rukometaši druge ekipe Poreča ove su subote snage odmjerili s Trsatom u sklopu petog kola 3. HRL Zapad. Desetkovani sastav Matije Rađakovića pružio je otpor, koliko god je mogao, ali nedovoljno da bi zaprijetio domaćinu koji je na kraju slavio 30:21 (17:9).

Zbog mjera samoizolacije, koje su po drugi put zahvatile Poreč, pa samim time i dio druge ekipe, Poreč 2 nije bio na željenoj razini u ovom susretu. Presudno je bilo prvo poluvrijeme u kojem je domaćin napravio osjetnu razliku. Krenulo je dobro, igralo se gol za gol pa je tako u desetoj minuti na semaforu stajalo tek +1 za Trsat (5:4).  Za Poreč su zabijali Leonard Nikić i Lean Plovanić. Nakon toga krenula je crna rupa uz tehničke greške naših tijekom čega je Trsat zaredao seriju 4-0 za +3, a kasnije i za +7 (13:6). Takva se razlika zadržala sve do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 17:9 za domaćina.

U nastavku Poreč je izgledao posloženije i napad je bio efikasniji. Nakon deset minuta igre Poreč je smanjio svoj zaostatak na 14:19, a na vratima je Antonio Radojković upisao nove obrane. No, taj tempo nisu mogli mladi igrači dugo pratiti te se razlika iz prvog dijela preslikala u samoj završnici. Zaslužena pobjeda Trsata upisana je rezultatom 30:21.

Kod Poreča najefikasniji bio je Lean Plovanić s pet pogodaka, koji se istaknuo igrom i u napadu i obrani, dok su po četiri zabili Kristijan Popović i Petar Brkić. Vratar Antonio Radojković upisao je osam obrana. U protivničkim redovima istaknuo se Antonio Lerner s pet pogodaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli RK Poreč (@rkporec)

 

Trsat

Pozicija Golovi Obrane
 30-

Poreč 2

# Igrač Pozicija Golovi Obrane
Antonio RadojkovićVratar-8
Edi PeložaLijevo krilo10
Filip Marko TomaševićDesno krilo20
Gabriel PratljačićVratar00
Kristijan PopovićDesni vanjski40
24Lean PlovanićLijevo krilo50
4Leonard NikićLijevi vanjski20
Luka MuranovićVratar-...
Martin Sebastiano BokaSrednji vanjski00
Matteo KnapićLijevi vanjski20
Petar BrkićLijevi vanjski40
Sven ŠimičićDesno krilo00
Tin KolarDesno krilo10
 Ukupno 218
Podijeli