Pred rukometašima Poreča je četvrta utakmica Paket24 Premijer lige. Naši igrači u subotu, 2. listopada, gostuju kod prvaka PPD Zagreba, a utakmica je na rasporedu 17:30 sati. Iza Poreča je loš start u sezonu u kojem su upisali tri poraza od Karlovca, Dubrave i Gorice.

Protiv Zagrebaša se ne mogu niti očekivati novi bodovi, ali utakmica može biti dobra uvertira za nadolazeće susrete. Nakon gostovanja kod PPD Zagreba, u Poreč nam stiže Spačvu iz Vinkovaca, a zatim idemo put Ruda kod novog premijerligaša. Zagreb ne treba posebno najavljivati i predstavljati, ali sigurno je da će protiv nas na terenu priliku dobiti igrači koji nisu upisali veliku minutažu u Ligi prvaka.

U redovima i dalje nema Vedrana Mataije, a ovaj susret propustit će i Mirko Petrov. Zato će u ovoj utakmici više prilike dobiti mladi igrači Poreča.

Trener Ilija Lovrinović uoči puta u Zagreb rekao je par riječi o utakmici.

‘’Mogu reći da nas očekuje najlakša utakmica u sezoni. Utakmicu protiv Zagreba spremamo kao pripremu za Spačvu koja nas čeka vikend iza. To će biti utakmica koja nam može odrediti sezonu. U subotu protiv PPD Zagreba možemo odigrati rasterećeno i probati uvježbati neke stvari. Sigurno je da će i mlađi igrači dobiti minutažu na terenu što im može biti dobar motiv i temelj za dalje u karijeri.’’

S trenerom se složio i vratar Erik Krbavčić koji smatra da bez obzira na jačinu PPD Zagreba, Poreč mora dati što bolji otpor bez ikakvog pritiska te se što bolje uigrati za nadolazeće susrete.

‘’U sklopu četvrtog kola idemo u Zagreb kod najbolje momčadi u prvenstvu. Nemamo nikakav pritisak u toj utakmici. Mislim da moramo uživati u toj utakmici. Ovaj tjedan smo dobro trenirali i trebamo odigrati što bolje možemo.’’

Utakmica iz zagrebačke Kutije šibica bit će na prijenosu na You Tube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli RK Poreč (@rkporec)

Podijeli