Poreč je utakmicu počeo u sljedećem sastavu: s Erikom Krbavčićem na golu te Filipom Perićem, Armanom Ikanovićem, Vedranom Mataijom, Matijom Rađakovićem, Antoniom Pribanićem i Lukom Moslavcem. U redovima Bjelovara nije bilo Domagoja Grizelja koji je nakon drugog kola napustio Kesizupce i pridružio se Gorici, dok je s tribina susret gledao Filip Jurišić zbog ozlijede.

Porečani su dobro otvorili susret u dvorani Europskih prvaka, dok je s druge strane Bjelovar ušao nervozno i slabo u obrani. Rezultiralo je to s 5:0 za naš sastav u sedmoj minuti susreta. Zabijali su redom Luka Moslavac, Matija Rađaković, Filip Perić, Arman Ikanović i Vedran Mataija, dakle više pozicija Poreča je dobro nišanili od samog strata. Trener Goran Mrđen vidio je da se njegova momčad muči te je bio primoran pozvati minutu odmora.

Niti nakon time-outa nije to izgledalo dobro posloženo, a Bjelovarčani su do svogu prvog pogotka na utakmici stigli tek u desetoj minuti golom Mohsena Karamiana (1:7). Upravo nakon toga kao da se ta početna nervoza domaćina pretočila u naše redove.Nastala je crna rupa koju je Bjelovar jako dobro iskoristio. Serijom 6-0 domaćin je smanjio svoj zaostatak na samo 7:9 zahvaljujući Tiboru Jurjeviću i Josipu Repušiću. Bio je to znak i za Iliju Lovrinovića da pozove minutu odmora. Post od pogodaka u redovima Poreča prekida Filip Perić. Pred kraj prvog poluvremena naši dečki su malo bolje posložili obranu koja više nije bila tako propusna i uspjeli vratiti dio prvotne prednosti. Tako je na semaforu po isteku 30. minute stajalo 16:11.

Nastavak susreta izgledao je mnogo bolje za Poreč, obrana je proradila kako treba, a i Erik Krbavčić na golu je to popratio. Zahvaljujući tome i napad je bio efikasan, predvođen iskusnim Matijom Rađakovićem koji je do 45. minute protivničku mrežu tresao devet puta. Upravo je on postavio vodstvo 22:15. Na vrata je tada ušao i Ivan Vekić, a ostatak ekipa činio je dobro provjereni i uigrani sastav. I to se nekako održavalo sve do kraja utakmice, pred kraj su priliku dobile i mlade nade kluba, a po posljednjem sučevu zvižduku stigli smo do slavlja 32:23. Bravo dečki, ponovno je srce ostavljeno na terenu!

Najbolji u redovima Poreča bio je Matija Rađaković s devet pogodaka, Filip Perić dodao je sedam, a Luka Moslavac jedan manje. Vratarski tandem Krbavčić-Vekić upisao je deset obrana. Kod domaćina istaknuo se Tibor Jurjević s deset zgoditaka, a na vratima je Dubravko Grgić obranio tri lopte.

04. kolo Paket24 Premijer lige:
RK Bjelovar – RK Poreč 23:32 (11:16)
Suci: Cindrić/Gonzurek (oba Osijek)

RK Bjelovar
Igrači: Prvonožac, Hećimović, Grgić 3 obrane; Fiala 3, Repušić 1, Vuleta 2, Dozan, Špiler 3, Jurjević 10, Šimunović 2, Miličević, Zadro, Lulić, Vidović, L. Jurišić, Karamian 2
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 6 min (Vuleta 2, Jurjević 4)

RK Poreč
Igrači: Vekić 3 obrane, Krbavčić 7 obrana; Muranović 1, Nikić, Mataija 3, Medved, L. Moslavac 6, Vinković, Perić 7, Pribanić 1, K. Moslavac 1, Malinarich, Rađaković 9, Čipraka, Plovanić, Ikanović 4
Sedmerci: 5/6
Isključenja: 8 min (Nikić 2, L. Moslavac 4, Rađaković 2)

Podijeli